Британската платформа  издаде предупреждение към милионите хора, които използват услугата

...
Британската платформа  издаде предупреждение към милионите хора, които използват услугата
Коментари Харесай

Which? издаде предупреждение за измама със сметки в Revolut

Британската платформа  издаде предизвестие към милионите хора, които употребяват услугата за онлайн банкиране Revolut, откакто £200 000 (234 007 евро) бяха откраднати от сметки в мобилното приложение.

Парите са били отмъкнати от две бизнес сметки посредством неоторизиран достъп. Сумите са изтеглени от сметките и са трансферирани в сметки на HSBC, преди Revolut да откри пробива.

От едната сметка са взети £165 000 (193 055 евро), а при другия пробив са откраднати £40 000 (46 801 евро) - единствено за 10 минути.

Парите няма да бъдат върнати на клиентите от Revolut, обясниха от цифровата финансова институция, защото многофакторните инспекции за засвидетелствуване са приключени, макар че от компанията потвърдиха пред Which? че са наясно с неотдавнашното увеличение на опитите за измами с усвояване на сметки. 
 Година след изказванието, че утвърждението е
Година след изказванието, че утвърждението е " неизбежно ": Revolut към момента чака лиценз за банкова активност в Обединеното кралство

Шефът на компанията Ник Сторонски назова Англия нежелано място за правене на бизнес

Говорител на Revolut разяснява, представен от: " Съжаляваме да чуем за тези случаи, както и за всеки случай, в който наши клиенти са били ориентирани от безмилостни и усъвършенствани нарушители. Всеки евентуален случай на машинация по отношение на клиент на Revolut е деликатно разследван и оценен без значение от други случаи. 

Непрекъснато ускоряваме контрола си против измами, с цел да сме една крачка пред тази наклонност, като вкарваме спомагателни директни интервенции и споделяме просветителни материали с нашите клиенти, тъй че те да могат да виждат тактиките на общественото инженерство на нарушителите. "
 Revolut пуска мобилна услуга за данни в Обединеното кралство
Revolut навлезе в бизнеса с мобилни услуги за данни

Какво съставлява eSIM?

Припомняме, че неотдавна Revolut анонсира усъвършенствана функционалност за разкриване на измами с карти и сметки.

Клиентите на финансовото приложение могат да си осигурят защита, в допълнение към към този момент въведената технология за разкриване на APP измами (Authorised Push) - заплащане, което се случва, когато нарушителите подмамят потребителя и го накарат да трансферира пари на различен акаунт. Технологията употребява усъвършенствана функционалност, основана на AI, която е в положение да разпознава рискови транзакции, да надхитри нарушителите и да отбрани финансите на клиента.

През 2023 година, съгласно световните данни на Revolut, 59% от всички пари, изгубени от измами с APP, са пристигнали посредством капиталови схеми, макар че съставляват единствено 14% от общия брой случаи. Същевременно най-разпространеният тип машинация с APP, представляващ 62% от световните случаи на измами в целия свят за същия интервал, само че по-малко от 9% от общата загуба на стойност е обвързван с покупки. Това демонстрира, че по-малките измами са повече на брой, само че с по-ниски парични загуби.

Новата функционалност за противопоставяне на машинация е дейна в приложението Revolut и е налична за клиенти по целия свят.
 Revolut ще закрива сметки неотложно
Revolut ще закрива сметки неотложно

Дигиталната банка ще има право и да анулира и преводи

Which? е компания в Обединеното кралство, която предизвиква осведомения потребителски избор при закупуване на артикули и услуги посредством тестване на артикули, критикуване на неприятни артикули или услуги, повишение на осведомеността за правата на потребителите и предложение на самостоятелни препоръки. Името на марката се употребява от Асоциацията на потребителите, записана благотворителна организация и компания с лимитирана отговорност, която има няколко бизнеса, в това число Which? Financial Services Limited. 
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР